Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Το χέρι σαν σπάτουλα

  Το σαν σπάτουλα χέρι ,ή νευρικό χέρι , είναι συνήθως καμπουριασμένο (λίγο ... όρτσα) με μεγάλες άκρες δακτύλων που μοιάζουν σαν σπάτουλα. Μόνο που εδώ ,το ίδιο σχήμα φτυαριού το έχουμε και στην παλάμη . Έτσι ,αυτή μπορεί να είναι στενή κοντά στην βάση του καρπού και ανοιχτή στις βάσεις των δακτύλων ή όμως και το ανάποδο. 
  ΠΡΟΣΟΧΗ . Γενική οδηγία για ΟΛΟΥΣ τους τύπους χεριών. Όσο πιο σκληρή και σφιχτή είναι η αίσθηση του δέρματος της επιδερμίδας τόσο πιο ευέξαπτη επιθετική ανήσυχη και ενθουσιώδης είναι μια φύση . Είναι επιρρεπής σε υλικής φύσης βιοματικες καταστάσεις . Όταν είναι μαλακιά αλλά ελαστική τότε τα βιώματα που ψάχνει τούτο το άτομο είναι περισσότερο πνευματικά (κουλτούρα να φύγουμε (μην γελάσει κανείς γιατί και εγώ τέτοια ιφή έχω. ΕΕΕΕΠ  Σε είδα .... ) παρά υλικα . Όταν η αίσθηση είναι πλαδαρή ,νερουλή σαν πλαστελίνη που δεν έχει ιδιαίτερη ελαστικότητα ,τότε αυτό το άτομο είναι φαντασιόπληκτο και τεμπέλης . Είναι σαν στου χεριού του τις ικανότητες να έχει πατήσει slow mosion.
  Τώρα , αν το χέρι σπάτουλα είναι σφιχτό ,είναι που είναι το χέρι της περιπέτειας , βάζεις και φωτιά στο μπαρούτι , τι περιμένεις ? μπάρμπεκιου ? Ενα ολοκαύτωμα που δυστυχών καίει κυρίως αυτόν που εχει το χέρι . Ανάγκη για ανεξαρτησία και δράση ορίζουν την ζωή του . Θαλασσοπόροι ,εξερευνητές  και μεγάλοι μηχανικοί είχαν τέτοια χέρια αλλά και άλλοι πολλοί με τέτοια χέρια , διάσπαρτοι σε όλα τα επαγγέλματα , περιμένουν μια αλλαγή της τύχης για να ζήσουν τούτη την μοίρα που είναι όνειρο γι αυτούς 
  Τα δάχτυλα είναι κατά βάση μακρυά και ψηλο αποστεωμένα . Τους αρέσει η ανεξαρτησία και το να μην ορίζονται από νόμους . Γι αυτό κινούνται συνήθως σε κοινωνικά άκρα έτοιμα να ανατρέψουν το κατεστημένο. Αυτός ο τρόπος σκέψης , πολλές φορές αβάσταχτος για πολλούς (τους γύρω του εννοώ), του δίνει και την δύναμη να πρωτοτυπεί. Έτσι ,ένας τραγουδιστής ,ένας ηθοποιός ,ένας γιατρός ,ένας θρησκευτικός ποιμένας , εφευρίσκουν πρωτοπόρους τρόπους δημιουργίας και επικοινωνίας . Βέβαια αυτό τους κάνει και λίγο ... ψώνια. Ας μην μιλήσω για τον εγωκεντρισμό τους .Είναι όμως συχνά προάγγελοι μιας νέας εποχής και σκέψης ,που όταν οι υπόλοιποι την έχουμε ανάγκη αυτή γεννιέται μέσα από τούτες τις μήτρες
   Αν το πλατύτερο κομμάτι της παλάμης είναι στην βάση των δακτύλων , τότε αυτός ο τύπος στήνει τεράστιες μηχανές και εφευρέσεις που είναι χρήσιμα στην υλική όψη της ζωής μας . Αν το πλατύτερο κομμάτι είναι πάνω από τον καρπό τότε αυτή η εφευρετικότητα κινείται στον χώρο των ιδεών.

5 σχόλια:

jacki είπε...

Χμμμ μπερδεύτηκα τώρα.. Δηλαδή όχι μπερδεύτηκα.. απλά δεν μπορώ να καταλάβω αν το δικό μου χέρι είναι πλατύτερο στη βάση των δαχτύλων ή πάνω από τον καρπό..
Με έχεις βάλει στη μπρίζα τώρα.. Πρέπει να σου δείξω το χέρι μου να μου πεις..
Γιατί να κατοικείς στη σπηλιά στην Αθήνα καλέ μου Ιξ;
Καλή χρονιά..

Τρελός του Χωριού είπε...

Jacki μου
Μέσα στήν τροπική ζούγκλα της Αθηνας , συναντώ κάθε μέρα πολλά τέρατα . Δαίμονες χωρίς χαμόγελο , μάγους χωρίς συνήδηση, μαύρες βασήλισες του κάτω κόσμου , ακρωτηριασμένα όνειρα που σέρνονται αργά αργά στις φλέβες ανθρώπων , μισές ανάσσες και θανατωμένες φρικτά νεογέννητες αγάπες. Κάθε μέρα ασκώ την μαγεία μου για να επιβιώσω από τεράστιες δυνάμεις που με προκαλούν ή τις προκαλώ εγώ (είπαμε είμαι δρυίδης του τάγματος των αλλοφρόνων. Δεν θα μπορούσα να μην προκαλώ την τύχη μου ). Τόσα σπάνια υλικά για τις αλχημίες μου μπορώ να βρώ εδώ. Τι δουλειά εχει ενας τρελός δρυίδης σε ένα τόσο ίρεμο και γλυκό βορινό βασίλειο όπως το δικό σου. Τα μόνα τρελλά πράγματα που έχετε (από ότι ξέρω ) είναι ο δράκος της Κήνησης που κατασπαράζει κάθε κενό στους δρόμους σας ,και ο ΤρελοΔρυίδης Ψωμιαδίξ που εξορίστικε από το τάγμα μου πρίν πολλά χρόνια. Πως μπορώ εγώ να αντέξω κοντά σε τόση ομορφια , αναμεσσα σε πριγκιπισσες και νεράϊδες ? Οταν δίνεις σε εναν διψασμένο νερό , παύει αυτός να είναι διψασμένος και το νερό να υπάρχει . Δύο κακά και ένα καλό .
Θα αργήσω να επισκεφτώ το βορινό σου βασήλειο . Τώρα παλεύω με την μάγισσα των κληρωνομικών . Πόσο ευκολα τούτη η δύναμη της φύσης μπορεί να μεταμορφώσει ,ανθρώπους σε λύκους και το αίμα σε δυλητίριο ,δεν λεγετε. Ασε Εχω βρεί έναν δυνατό δάσκαλο στις συνεχώμενες επιθέσεις της.
Εσύ όμως μπορείς να έρθεις οποτε θελεις. Δεν κινδυνεύεις.

πολλα φιλιά
Κουκλοτάτη

Sideras είπε...

Μοιάζει με αστρικό πεδίο, ηρεμία και γαλήνη . Συγχαρητήρια για το καινούργιο ιστιοχώρο .Ανεκτίμητος θησαυρός και η μουσική είναι απίστευτα κεντημένη επάνω του .Νομίζω θα σταματήσω να θορυβώ και μόλις ολοκληρώσω την ανίχνευση της χειρομαντείας θα επανέλθω. Αγαπητέ τρελέ ,ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις πραγματικά ουσιώδεις επισκέψεις στο βιβλίο των ευχών. Από την άλλη βλέποντας αυτό το ισόχωρο χάρηκα πραγματικά που επικοινωνώ με ένα πραγματικά σοφό άνθρωπο ,έστω και έτσι.

Φίλε σου εύχομαι τα καλύτερα και επειδή βλέπω ότι βασανίζεσαι και εσύ από τα αμύθα τέρατα, θα σου ευχηθώ να εξαλειφτούν σύντομα από τον δρόμο σου .
Μην το ξεχάσω ,πάρε και το τσεκούρι που σου έφτιαξα, θα σου χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό.

Σιδερένια καληνύχτα

Τρελός του Χωριού είπε...

Αγαπητέ Sidera
Η μόνη διαφορά του Θορύβου από την Επικοινωνία ,είναι η Πρόθεση Έτσι εφτιαξα τουτα τα blogs . με καλή πρόθεση και ελπίζοντας σε λιγότερο ... θόρυβο . Οσο για την Σοφία , δεν τολμω να πιστέψω κατι τέτοιο . Εχω τόσα πολλα ακόμα να μάθω . Τόσσους σκληρους δρόμους να περπατήσω .Πόση διψα και πείνα με περιμένουν , ερωμένες των οδηπόρων της Σκέψης .Ήλιος και Φεγγάρι τους.
Ευχαριστώ για το τσεκούρι . Φαίνεται πως φτιάχτικε από αγάπη . Ατσάλι από το βαθύτερο αίμα της Γής ,σμιλευμένο με ανάσσες γιγάντων και ξεπυρωμένο από τα δάκρυα Αγίων Ερώτων . Θα χαράξω πάνω του, ρουνους Αυταπάρνησης , Φωτιάς και Υποταγής. Δε θέλω τέτοιο όπλο να στραφεί εναντίον μου. Θα το φυλάξω για όταν θα προσπαθήσω να κόψω τις ρίζες δράκοντες του Δέντρου της Φάυλης Αγάπης .
ΝΑ έχεις μια καλή χρονια
;)

Ανώνυμος είπε...

kalispera..
exw pragmatika mperdeutei. to xeri mou moiazei na nai san spatoula, alla kai meikto. ta daxtila einai diaforetika metaksi tous, o antixeiras exei megali apostasi makria apo ta daxtila, exei to idio paxos sti basi oso k ston kompo, sto mesiodiastima einai adinatos kai panw mallon kwnikos (?). ola mou ta daxtila einai adinata alla me diaforetiko paxos se simeia, entonous kompous, alla san spatoula stin korifi k alla kwnika...
tha mporousa isws na sou steilw photo na me boithiseis? diskoleuomai na to katataksw kapou..

euxaristw.