Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Το στοιχειώδες χέρι

  Πάντα παχιά και τραχιά παλάμη και δάχτυλα κοντά και άκομψα. Νύχια κοντά ,παραλληλόγραμμα , μικρής επιφάνειας . Λίγες γραμμές στην παλάμη . ολα αυτά υποδηλώνουν μικρή πνευματική ικανότητα και αρκετά υπανάπτυκτο νευρικό σύστημα . Αν περιμένετε από τέτοιους ανθρώπους ευαισθησία ... την πατήσατε. Δεν καταλαβαίνουν πόνο και κούραση ούτε όμως μπορούν να βάλουν όριο στα νεύρα και στα πάθη τους. Σχήμα ,χρώμα, αισθητική ακι ομορφιά είναι άγνωστες λέξεις γί αυτούς . Δώσε τους φαϊ, ποτό ,σεξ και κάτι να ...βαράνε και θα είναι ευτυχισμένοι . Χωρίς φιλοδοξίες ,παρασύρονται εύκολα λόγο βίαιου χαρακτήρα (κυρίως αν η πάνω φάλαγγα του αντίχειρα είναι βαριά και τετράγωνη) ,να κάνουν συχνά ή αξιόποινες πράξεις ή ηρωισμούς . Γεμάτα τα βιβλία Ιστορίας και η φυλακές από τέτοιους τύπους.

9 σχόλια:

jacki είπε...

Ουφ.. Ευτυχώς.. Τα δάχτυλά μου είναι μακρυά.. πολύ μακρυά..
Τη γλύτωσα;
Καλημέρα.

Cassiel είπε...

Μολις καταλαβα οτι θα μπορουσα να ειχα αποφυγει πολυ heartache με το να κοιταξω τα χερια των ανδρων που εβγαινα μαζι τους!!
Την καλημερα μου!!

Οπως λενε και στο δικο μου χωριο...

about time...το περιμεναμε πως και πως αυτο το blog

Με γεια..

Τρελός του Χωριού είπε...

Jacki μου
Την γλύτωσες ,ΕΚΤΟΣ αν τα οι αρθρώσεις των λεπτών σου δακτύλων είναι σαν κόμποι και δεν δίνουν της αίσθηση οτι τα δάκτυλα είναι εννοιαία λεπτά. Κυρίως εάν η παλάμη σου είναι λεπτή και πολύ μακρόστενη. Αν και μεταξύ μας νομίζω πως κάπως έτσι είναι .

Τρελός του Χωριού είπε...

Το σχήμα του χεριού σου εννοώ

jacki είπε...

Μόνο αυτό σου λέω ότι η δασκάλα μου, μου έλεγε ότ έχω τα ιδανικά χέρια για πιάνο.. Αλλά δε βαριέσαι..αν δε διαβάζεις πολύ.. τι να σου κάνει το ιδανικό χέρι ε;
Δεν το γλυτώνω.. θα πρέπει να το κόψω να σου το στείλω να βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα.

Τρελός του Χωριού είπε...

Cassiel μου
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .
Ενας από τους λόγους που έμαθα χειρομαντία ήταν για για να μπορών να βλαίπω τον χαρακτήρας της γυναίκας που με ενδιέφερε. Το χειρότερο βέβαια είναι όταν είσαι ερωτευμένος τρελλά , να βλέπεις ότι σε καποιο διάστημα αυτή θα είναι με άλλον και θα είναι ερωτευμένη μαζί του το ίδιο όπως και με εσενα . Ή να είναι όλα καλά και να βλέπεις πότε είναι ο χωρισμός σας. Ασχημα πράγματα, γι αυτό εγώ ποτέ σε γυναίκες που με ενδιαφέρουν ,δεν διαβάζω για κανένα λόγο τα ερωτικά τους.

Τρελός του Χωριού είπε...

jacki μου
Ο μαέστρος μου της κλασσικής μου κυθάρας μου έλεγε πως έχω δάκτυλα για κυθάρα . Ο δάσκαλος μου του σαξοφώνου μου έλεγε πως έχω δάκτυλα για σαξόφωνο . Ο πιό ώραίος όμως ήτανε ένας παλιος ρεμπέτης που μου έμαθε λίγο από τζουρά ( μεταξύ μπαγλαμά και μπουζουκιού ) που δεν μου έλεγε τιποτα . Μόνο όταν εκανα κανα καλό κατέβασμα χωρίς διακοπές , ελεγε "Αλα της". Ηταν ο καλύτερος . Οσο για τους υπόλοιπους νομίζω πως είναι μια κοινή συνομοσία δασκάλων μουσικής για να σου δώσουν κινητρο να ασχοληθείς περισσότερο .
Φάγώθηκες να κόψεις το χέρι σου Και πως θα σε φωνάζουν πριγκίπισσά μου όταν γίνεις βασήλισσα ? Κουλοτάτη ????
Οταν έρθεις στην Αθήνα ή ανέβω εγώ στο βασήλειό σου, θα είναι χαρά μου να σου διαβάσω το χέρι και εσένα και της ιδιωτικής σου νεράϊδας.

jacki είπε...

Τρελέ μου τζουρά ακούω.. Να δεις για πότε θα κατέβω στην Αθήνα.. Εγώ ήθελα να μάθω μπουζούκι αλλά ξέρεις τώρα.. Τα καλά κορίτσια πιάνο, γαλλικά και μπαλέτο.. θα ήταν μεγάλη μου χαρά να διαβάσεις το χέρι μου.. Αν και φοβάμαι τι θα δεις στο χέρι μου.. ταυτόχρονα με εξτασιάζει.. Να το κανονίσουμε.. :)
Κουλοτάτη είναι ο πιο γλυκιά προσφώνηση νομίζω.. Φαντάσου να με φώναζαν απλά κου(κ)λή..
:)))))))))

Τρελός του Χωριού είπε...

Κάποτε στα 21 μου γυρνούσα με το καράβι της γραμμης απο Κρήτη και από τριήμερο 25ης Μαρτίου. Ενας 80χρονος και ενας 60χρονος ταξίδευαν στο ίδιο καράβι . Επεφτε ο ήλιος .Γύρω γύρω μόνο θάλασσα .Κάθησαν στην πρήμνη του καραβιου ,και τύχαία κοντα μου. Ο 60χρονος έβγαλε ένα περιεργο μακροστενο ... μπουζούκι που δεν είχα ξαναδεί. Αρχισε να παίζει και να τραγουδά ρεμπετικα τραγουδια . Είχα ξανακουσει ρεμπετικά αυτά της κονσερβας που βάζει που και που η τηλεοραση. Πρώτη φορά όμως έννοιωσα τον παλμό και την δύναμη αυτών των τραγουδιών της ξενητειάς ,του πόνου και του ανεκπλήρωτου έρωτα που τρυπάνε την καρδιά και βγάινουν με σεβασμο και αξιοπρέπεια. Σε όλο το ταξίδι δεν μιλησα σε κανέναν .Ακουγα αυτούς τους ξεκούρδιστους ήχους με τις ξεκούρδιστες φωνες και όλες οι κλασσικές μουσικές μου σπουδες υποκλήνονταν μπρωστά σε αυτήν την απλωική και άμεσση μουσική. Την επόμενη μερα πηγα και αγόρασα αυτό το περίεργο ... μπουζούκι που έμαθα πως το ελεγαν τζουρα και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στον κόσμο του ρεμπέτικου και αργότερα με άλλο όργανο στον κόσμο της ανατολήτικης χωρίς όρια μουσικής.
Είναι πάντα χαρά μου να διαβάζω καινούρια χέρια Κάθε νέο χέρι είναι και μια νέα πρόκληση και γνώση για εμένα . Γι αυτό όποτε περάσετε από Αθήνα η Χειρομαντεία μου είναι στην διάθεσή σας Κουκλοτάτη ;))))