Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Το ψυχικό χέρι

   Ένα κρίνο κατάλευκο , στο αποκορύφωμα της εύθραυστης ομορφιάς του ,κόβεται από τον άνεμο του Υπάρχω ,και πέφτει μέσα στο φουρτουνιασμένο ποτάμι της Ζωής . Προσπαθεί να κρατήσει την ωραιότητα του , την ψυχική του ισορροπία . Προσπαθεί να διατηρήσει αυτό το ιδιαίτερο άρωμά του ,που το μυρίζουν μόνο οι ποιητές και οι ερωτευμένοι και οσοι έχουν το άγγιγμα του Αγγέλου της Αγάπης . Θέλει να γαντζωθεί από κάπου . Να ξεφύγει τούτη την ροή του άγριου ποταμού που σκίζει τα πέταλά του ,όμως δεν μπορεί . Ξέρει πως δεν ανοίκει σε τούτο τον κόσμο . Ξέρει πως έχει έρθει εδώ ώς θυσία στον βωμό της Ύλης για να σώσει κάποιες αλλες χαμένες σε αυτήν ψυχές . 
    Το πιό όμορφο χέρι από όλα . Πολύ μακρύ ,πολύ λεπτό ,εύθραυστο, χωρίς καθόλου ατέλειες , λες και βγήκε από πίνακα ζωγραφικής , το καταλαβαίνεις αμέσως όταν το δείς , αν και στις κοινωνίες που ζουμε , τετοια χέρια για να δείτε στην καθαρή τους μορφή , εχετε τις ίδιες πιθανότητες με το να κερδίσετε το λαχείο. Σε όλη μου την Χειρομαντική εμπειρία μου , εχω συναντήσει μονο ενα τετοιο άτομο (με το λαχείο τι έγινε ,θα αναρωτιθουν μερικά τετράγωνα χέρια . Η απάντηση είναι ότι δεν αγοράζω λαχεία γιατί πιστεύω ότι την τυχη πρέπει να την ορίζουμε μόνοι μας και επήσις τύχη που δεν περνάει από την καρδια ,το μυαλό και τα χέρια μας ,δεν ειναι τυχη αλλά κακοτυχία ,όσο και αν φενεται στήν αρχή τοσο δελεαστική . ) 
   Τούτα τα χέρια ,ζουν σε έναν δικό τους πνευματικό συναισθηματικό κόσμο . Δεν αντιλαμβάνονται ουτε τα οφέλη της υλης ουτε τους νόμους της. Γι αυτό και προσγειώνονται ανώμαλα πολύ συχνα ,όμως σε οτι κατάσταση και αν βρίσκονται , δεν αργούν να ξαναβρεθουν στον κόσμο τους. Ενα τέτοιο χέρι θα μπορούσε να ανθίσει μόνο στην χούφτα ενος τετράγωνου χεριου με κωνικά δάκτυλα που έχει ευαισθησίες αρκετές για να κατανοήσει την πολυτιμότητα του άνθους που προστατεύει (που παρόλο που δεν τις αποδέχεται σαν στάση ζωής , είναι μια πολύτιμή παλέτα με ιδιαίτερα σπάνια χρώματα που χρησιμοποιεί στην καλλιτεχνική Δημιουργία που ειναι αφοσιωμένο) ή ενα κωνικό χέρι με τετράγωνα δάχτυλα ,που μπορεί να παρασυρθεί και να συμπορευθεί στα πνευματικά μονοπάτια τουτου του άνθους ,ομως μπορεί παράλληλα να γίνει και ακλόνητος φρουρός του όταν η φύση του ψυχικού χεριού το παρασύρει έντονα να φύγει τελείως από την πραγματικότητα. Σπάνια αυτό το χέρι αντέχει πολλά χρονια ζωής χωρίς ισχυρή προστασία. Εστι , δεν ειναι ιδιαίτερα δύσκολο να συναντήσετε τουτο το χέρι σε άσυλα ψυχικής αποκατάστασης ή όσο και αν σας κάνει εντύπωση , μεσα σε φυλακές αφού το ψυχικό και το ενστικτώδες χέρι , δεν μπορούν να αντιληφθούν την έννοια των υλικών νόμων και των κοινωνικών Πρέπει. Αυτός ο άνθρωπος ξεχωρίζει για την πνευματικότητά του , το ονειροπόλο βλέμμα του ,την αμέριστη αγάπη του , την ντροπή του αλλά και την αλτρουϊστική του φύση. Αντε και καλό Πάσχα να εχουμε
   Βεβαια ,εν μερη ψυχικά χέρια , υπάρχουν πολλά εκει έξω και κυρίως σε χέρια γυναικών που όμως είναι συνήθως κάτω από το 50% αναλογίας σε σχεση με αλλους τυπους στο ίδιο χέρι. 

7 σχόλια:

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

λοιπον τρελλε μου το βρηκα!
αυτο το χερι πρεπει να εχω εγω...
τα εχω ολα...το ονειροπολημα...το οτι δεν ειμαι απο εδω...το οτι δεν ακολουθω τα πρεπει και σπαω τα μουτρα μου...
μια χαρα μου ταιριαξε η περιγραφη...
τωρα βεβαια εκει στο κατα ποσο ειναι λαχειο δεν ειμαι βεβαιη αλλα ολα τα αλλα τα βρηκα!

πολλα νεραιδενια τρελλα φιλια!!!
βρηκα το χερι μου σε λεω!!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Ναϊάδα μου
Μην μου τα κάνεις αυτά πρωϊνιάτικα , γιατί με βλέπω να έρχομαι πολύ γρηγορα στο βορινό σου βασήλειο για να ελέγξω άν εχεις όντως ένα τέτοιο χέρι. Γιατί υπάρχει μια προφητεία στα χείλη ενος αρχαίου αγάλματος ,για μένα , που λέει ότι την τελευταία ανάσσα της ευχυχίας μου , δεν θα την βρώ πουθενά αλλού όσο κι αν ψάξω , παρά μόνο στην χουφτα ενός καθαρού ψυχικού χεριού. Πρέπει λοιπόν να είμαστε σήγουροι ότι εχεις ψυχικό χέρι γιατί ενας τρελοΔρυϊδης σε τέτοια αναζήτηση και φιλοξενούμενος ,πιστεψέ με δεν είναι καθόλου ευκολη υπόθεση για άλλα χέρια πέραν του ψυχικού .
Πολλα φιλιά νεράΙδα μου , και θα προσπαθήσω να ξεχάσω οτι διαβασα τουτο το σχόλιό σου ,γιατί άρχισε να μου ξυπνάει ανάγκες που έχω σχεδόν πείσει τον εαυτό μου πως δεν θα καλύψω ποτέ . Αν όντως έχεις ψυχικό χέρι τότε θα ξέρεις καλά τι εννοώ.
Ένα τρυφερό χάδυ αφιερωμένο σε σένα.

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

ω ναι ξερω τι εννοεις...
αυτο ενισχυει την αποψη οτι εχω το ψυχικο χερι...;
αχ τρελλε μου δεν ξερω...βεβαια σιγουρα δεν ειναι το χερι μου σαν να βγηκε απο πινακα ζωγραφικης μα μου ξυπνησες καποιες μνημες με αυτη την αναρτηση απο ασχετους ανθρωπους που μιλουσαν για τα χερια μου...
η περιγραφη που εκανες παντως μου ταιριαζει απολυτα...τωρα αν ταιριαζει στο χερι μου αυτο δεν το ξερω...

το τρυφερο σου χαδι ηταν γαληνιο και γλυκο...!
σε ευχαριστω τρελλε μου!!!

πρεπει να ανακαλυψω αν εχω αυτο το χερι...

Τρελός του Χωριού είπε...

Ναϊάδα μου
Πως κάποιος να μιλήσει για το χέρι αν δεν αντέχει να κοιτάξει βαθυά στα ματια αυτόν που του μιλά ?
Οσο για την περιγραφή , σου ξαναείπα, αγγίζεις επικίνδυνα κρυστάλινες διαθήκες. Εκτός από γλυκιά Νεράϊδα ,αποδεικνίεσαι και πειραχτήρι . Επάξια λοιπον εισαι η αγαπημένη μου Νεράϊδα
Το χάδυ μου παραμένει γαλήνιο και τρυφερό για εσένα.
Πολλα φιλιά

jacki είπε...

Εγώ πάλι θα ήθελα να είχα τέτοιο χέρι.. Άλλα βλέπεις η τσάπα και οι άλλες εργασίες δεν του επέτρεψαν να εξεληχθεί σωστά.
:(
Να κάνω καμιά πλαστική μπας και το πετύχω;

Τρελός του Χωριού είπε...

Jacki mou

Oτι εχει κάποιος το εχει πάντα για κάποιο λογο . Σκοπος του δεν ειναι να ονειρεύεται αυτό που δεν εχει ,αλλά να μάθει τις ικανότητες αυτού που έχει. It's up to you ή στα ελληνικά" η τσάπ του γιού'μ ".
Eχεις φαγωθεί με τα χέρια σου κουκλοτάτη . Θέλεις ντε και καλά να βγάλεις το δεύτερο καπα της προσφώνησης. E, οχι δεν θα σε αφήσω. Tο κάθε χέρι έχει την ομορφιά και τις ικανότητες του . Kυρίως το χέρι μιας πριγκιπισας.
Πολλα φιλιά

✿ margarita είπε...

"Ξέρει πως δεν ανοίκει σε τούτο τον κόσμο . Ξέρει πως έχει έρθει εδώ ώς θυσία στον βωμό της Ύλης για να σώσει κάποιες αλλες χαμένες σε αυτήν ψυχές ."

Aπο πίνακα ζωγραφικής δεν νομίζω να βγήκαν το χέρι μου μιας και δεν είναι τόσο λευκό τρελέ μου..(μελαγχρινή βλέπεις)όμως έχει μακριά λεπτά δάχτυλα..η κάτοχος αυτού του χεριού απο πάντα το ήξερε πως δεν ανήκε σ'αυτον εδώ τον κόσμο..μα σε άλλον κόσμο και εποχή..

"Τούτα τα χέρια ,ζουν σε έναν δικό τους πνευματικό συναισθηματικό κόσμο . Δεν αντιλαμβάνονται ουτε τα οφέλη της υλης ουτε τους νόμους της. Γι αυτό και προσγειώνονται ανώμαλα πολύ συχνα ,όμως σε οτι κατάσταση και αν βρίσκονται , δεν αργούν να ξαναβρεθουν στον κόσμο τους."

Είπαμε δεν ξέρω αν το χέρι που αναφέρεις μου ανήκει..η περιγραφή σίγουρα όμως..πάντα μετά απο κάθε στραπατσάρισμα με πριμένει ο κόσμος μου κι εκει "γλείφω" τις πληγές ανενόχλητη!

"Εστι , δεν ειναι ιδιαίτερα δύσκολο να συναντήσετε τουτο το χέρι σε άσυλα ψυχικής αποκατάστασης"

Αυτο κι αν το έχω..αποδεχτεί!!..εκεί θα καταλήξω,και δεν με πειράζει καθόλου..όπως έχω γράψει κάπου..οι τρελοί είναι ευτυχισμένοι μέσα στην τρέλα τους,κι εγώ το ίδιο!! :)

Αφήνω φιλί φευγοντας..:**