Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Το κωνικό χέρι

  Το κωνικό χέρι έχει μέτριο μέγεθος , η παλάμη λεπταίνει ελαφρά προς τα μπρος . Τα δάκτυλα είναι γεμάτα στην βάση και κωνικά ,ή ελαφρώς μυτερά στην κορφή ή στην ονυχοφόρα φάλαγγα. Συχνά συγχέεται με το ψυχικό χέρι , που εγώ ποτέ δεν κατάλαβα ποτέ γιατί , αφού το κωνικό χέρι σπανιότατα υπερβαίνει τα μέτρια μεγέθη ,ενώ το ψυχικό , σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να το πείς μέτριο ή πλατύ στην βάση του.
   Παιδί της παρόρμησης Συνήθως εμφανίζεται ώς γεμάτο μαλακό και με μυτερά δάκτυλα και αρκετά μακρυά νυχια. Φύση καλλιτεχνική που κυριαρχείται απο μια εντονη ανάγκη για αγάπη αλλά και .... ραχάτι. Αυτό είναι το βασικο τους πρόβλημα. Βασίζονται στην έμφυτη εξυπνάδα τους και προσπαθούν να μην στριμώχνονται ,όταν η ζωή τους ζητά έργο. Έτσι ,ενώ ξεκινούν πάντα με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινώντας να φτιάχνουν αριστουργήματα , σχεδόν πάντα τα αφήνουν στήν μέση . Ο Da Vinchi μαλλον ανήκε σε τουτον τον τύπο χεριού , και δεν θα ξέραμε ούτε καν τί σχήμα θα είχαν τα χειλάκια της τζοκοντα αν δεν ήταν αρκετά μικρή ωστέ να την κουβαλά πάνω του σχεδόν σε όλο το δεύτερο μισό της ζωής του προσπαθόντας να την τελειοποιήσει. Θα εμενε και αυτή ημιτελής όπως το περισσότερο απο το 80% των εργων του ,αν δεν τον ενοχλούσε κάτι καθε φορά που .... καθόταν .  
   Βάλε το κωνικό χέρι να μιλήσει μπροστά σε κόσμο και θα νομίσεις ότι εχεις υβρίδιο διασταύρωσης του Αϊνστάϊν , με τον Σωκράτη . Αντιλαμβάνεται αστραπιαία τα νοήματα μιας συζήτησης όπως και τις .... ματιες που την συνοδεύουν ,όμως ενώ μπορεί να φαίνεται σοφός , συνήθως έχει ρηχές γνώσεις . Γι αυτό και λειτουργεί κατα βάσει από παρόρμηση. Όπως τα έντομα . Αμα δεί λάμπα ,πέφτει συνεχώς πάνω της χωρίς να το σκέφτεται ιδιαίτερα. Μέχρι να ... ροδίσει ,όπότε υπάρχει και η πιθανότητα να ξεκολλήσει . Μέχρι την επόμενη .... λάμπα . 
   Είναι ευέξαπτοι στο ... ξεκούδουνο . Μπορεί να τους βρίσεις και να σου χαμογελάσουν και μπορεί να τους πεις καλημέρα και να σε αρχίσουν στα μπινελίκια γιατί είχε λέει αυθάδεια τό τελείωμα της χροιάς της φωνής σου. Όμως δεν σου κρατάνε κακία . Πάλι καλά δεν λές που είναι και .... μεγαλόψυχοι μη χέσω??? 
  Είναι πολύ ευαίσθητοι σε ότι εχει να κάνει με ζητήματα καρδιάς . Ζήτησε του 5 ευρώ για δουλειά και θα στα αρνηθεί . Ζήτα του 5000 ευρώ γιατι ξέρεις τον Καζαμπούμπου ,που είναι μπατζανάκης του Μουλούμπα που βοηθάει άστεγα παιδιά στο Κονκο και θα στα ...δώσει. Βέβαια μετά θα στείλει τον Αμπντούλ να σε κυνηγάει ,ομως αυτό ειναι άλλο θέμα
   Η καλλιτεχνική φύση τούτου του χεριού έχει να κάνει περισσότερο με την ιδιοσυγκρασία και όχι με την ικανότητα να παράγουν τέχνη . Μπορεί να γίνουν σπουδαίοι σολίστες ,όχι όμως συνθέτες . Εξαιρετικοί εκτιμητές έργων τέχνης ,όχι όμως ζωγράφοι . Κριτικοι ,όχι όμως ... Πελλοπονήσιοι( εεε συγνώμη ,μπερδεύτηκα). Είναι τόσο συναισθηματικοί , που ανεβαίνουν στα μεγαλύτερα ύψη έκστασης ή κατεβαίνουν σε κατάβαθα απελπισίας για ασήμαντα πράγματα σε χρόνο De te ( που λέμε και εμείς οι γραμματιζούμενοι) . Είναι αυτό που λέμε ,τα νεύρα μας τρενάκι. 
   Τώρα , όσο πιό πλαδαρή είναι η αίσθηση του δέρματος του , τόσο πιο πολύ θα χρησιμοποιεί τις πραγματικά ιδιαίτερες ικανότητες του ,για να χειρίζεται τους άλλους να κανουν αυτό που ο ίδιος βαριέται να κάνει μόνος του .Και πιστέψτε με , εχει μεγάλη ικανότητα σε αυτό. Όσο πιό σφικτή είναι η αίσθηση , τόσο το άτομο αυτό θα οργανώνει τις ενέργειές του και θα συγκροτεί την φύση του σε πολύ αξιόλογες εργασίες που συνήθως έχουν να κάνουν με τον καλλιτεχνικό χώρο ή σε ότι έχει να κανει με εκτέλεση ή χρήση ιδιαίτερης ευαισθησίας Λόγου ,Ήχων αλλά και γενικά ταλαντώσεων ψυχής . Και για να το κάνουμε πιό λιανά , έιναι ότι πρέπει άν γίνει μουσικός , ηθοποιός , πολιτικός , συλλέκτης έργων τέχνης , δημοσιογράφος και άλλα παρεμφερή. 
    Τύπος κωνικού χεριού είναι αυτό στην φωτογραφία στην αρχή του μπλόγκ. 
.
   Αυτα τα ολίγα για απόψε . Αντε ,κουράγιο , Δυο μονο τυποι μας έχουν μήνει ακόμα
.
.

10 σχόλια:

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

να μαι παλι!
λοιπον οσο και αν προσπαθησα να μαθω τετοιες μεθοδους και οσο και αν διαβασα τα οσα γραφεις εδω παντα μου μενει η τελικη μου γνωμη που ηταν δλδ και η αρχικη και χαιρομαι που συμφωνησες στο προηγουμενο ποστ σου...
καποτε ελεγα τα χαρτια...σε μενα δλδ αντε και σε καμια φιλη...
το εκανα απο μικρη διχως γνωσεις και παντα ολα εβγαιναν...
καποια στιγμη βγηκε κατι πολυ κακο και απο τοτε σταματησα να τα λεω...
παντα ομως συνεχιζα να εχω την εκτη αισθηση ας πουμε και να καταλαβαινω τα λιγα που δεν καταλαβαινουν οι πολλοι...
καλο η' κακο δεν ξερω μα αρχιζω να το μαθαινω και να το αγαπω με τα χρονια...

ουτε ξερω γιατι γεμισα το σχολιο μου με ασχετα προς την αναρτηση σου λογια...
ελπιζω να με συγχωρεσεις...

πολλα νεραιδενια φιλακια!!!

jacki είπε...

Χα! Εδώ είμαστε. Νομίζω πως βρήκα τον τύπο του χεριού μου. :)
Είμαι κοινωνικό χέρι. Τι λες;
Καλημέρα.

Cassiel είπε...

Ειμαι με τι πυτζαμες μου και ακομα χορευω σ¨αυτο το πολυαγαπημενο μου τραγουδι!!! Και μολις καταλαβα οτι οι υπολοιποι γειτονες μπορουν και αυτοι να με δουν να χορευω!!! Χμμμ, κωνικο χερι...μου ταιριαζει λιγο, (ειναι μερικες φορες που δεν θελουμε να δουμε στον καθρεπτη) αλλα θα περιμενω και τα υπολοιπα δυο μηπως την γλυτωσω.. Πολλα φιλλια

Τρελός του Χωριού είπε...

Ναϊάδα μου
Οταν λές χαρτιά , ελπίζω να μην εννοείς Ταρώ. Χρόνια τώρα ασχολούμαι με την Ενεργεια σε Φυσικό και θεραπευτικό επίπεδο . Αυτό μου έχει αναπτήξει την ικανοτητα να καταλαβαίνω αρκετά καλά τα μπλοκαρίσματα της ή αν ειναι θετική ή αρνητικη γυρω μου και ποιές ειναι οι ροές της. Παράλληλα , οι γνώσεις και τα βιώματα που εχω καταφέρει να αφυπνήσω στην μεχρι τώρα ζωή μου με κάνουν να πιστεύω στην ύπαρξη όντων ανωτερων και κατώτερων της ανθρώπινης ύπαρξης.Με συμβολα, ανοιγονται διαυλοι επικοινωνίας . Δεν μπορεί όμως να μιλήσει ενα ποντικάκι με εναν δράκο . Τέτοιοι συνδιασμοί συμβόλων μπορεί να ανοίξουν μεγάλη ενεργιακή αιμορραγία (αφού ουσιαστικά είναι μικρές επικλήσεις) .Αν κάποιος δεν έχει ισχυρή προστασία ή γνώση του τι κάνει (όπως οι περισσότεροι ), απλά καταπήνει το δόλωμα του να του ... βγάινουν τα όσα λέει , και κανει ξανα και ξανα τουτες τις επικλήσεις εμορραγόντας ακόμα περισσότερο . Γι αυτό και πάντα από ενα σημείο και μετά αρχίζουν και συμβαίνουν πολλα αρνητικά... περίεργα. Όσο πιο ισχυρή εσωτερική ενέργεια έχει ένα άτομο λόγο φυσης (αν και δεν είναι τόσο απλό) ,'οπως εσυ,τόσο πιο πολύ κηνιγιέται από ... δυνάμεις. Παράλληλα όμως άθελά του ,έχει και ισχυρή προστασία της οντότητας που το εχει ... φορέσει ,για να εξελληχθεί . Αυτό ομως είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.Αυτή η ικανότητά σου (και πίστεψέ με δεν εισαι η μόνη ) δεν ειναι ουτε καλή ,ούτε κακή. Είναι απλά Αναγκαία γι αυτόν που στην έδωσε . Εχεις την υποχρέωση να την σεβαστείς και να την εξελλήξεις αλλιώς .... αχ μην με βάζεις σε τετοιους πειρασμους . Δεν μπορώ να λέω τέτοια πράγματα μπρωστά σε μια οθόνη . Πρέπει να φέρει η Αγία Ροή τα βλεμματα μας απέναντι για να κάνουμε πραγματικά τέτοιες συζητήσεις . Θα ήθελα με τα μάτια μου να δω την δυναμη που βρίσκεται πίσω από το , ειμαι σίγουρος γιατι πρέπει να περασεις αρκετες δοκιμασίες ματαιοδοξίας , ομορφο προσωπό σου. Ελπίζω βαθυά, κάποτε να το κανουμε αυτό.
Να σε συγχωρέσω ??? Δεν θα σε συγχωρέσω αν σταματήσεις να ανοίγεις τόσο ομορφές συζητήσεις ,που τοσο πολύ μου εχουν λείψει , αφου οι άνθρωποι γυρω μου ,όσο μεγαλώνω ,τοσο περισσότερο ασχολούνται με την Υλη. Να ένα κομμάτι της δικής μου δοκιμασίας . Να μεγαλώνω σε ενα περιβάλλον που πρέπει να διαφυλλάτω και να πολλαπλασιάζω την ήδη πολύ ... Υλή που μου δόθηκε χωρίς να την αφήσω να ορίζει το Πνεύμα μου.
Πολλα τρυφερά (γιατι ψυχανεμίζομαι ποση ανάγκη από τρυφερότητα εχεις) Δρυϊδικά Φιλάκια

Τρελός του Χωριού είπε...

jacki μου
Αυτό το χέρι είναι περισσότερο καλητεχνικό και παρορμητικό παρά κοινωνικο .Μπορεί και νοιώθει τοσο εντονα τα πάντα γύρω του που εχει εντονες αλλαγές στην διαθεση του σε ελαχιστο χρόνο. Οταν ειναι καλά ειναιφοβερά κοινωνικό . Οταν όμως δεν ειναι , γίνεται αντικοινωνικότατο επιθετικό και αυθάδες με,πολλες φορές ,εντονες τάσεις απομόνωσης και κατάθληψης.
Αν πριγκιπισσά μου όντως έχεις κωνικό χέρι ,έχω πολλά να σου πώ για τον τρόπο που μπορείς να ξεφύγεις από τα αδιέξοδα που τουτη η φύση σε οδηγεί. Βλέπεις και εμενα το χερι μου ανοίκει σε μια ιδιαίτερα σπανια κατηγορία μεγαλου κωνικού χεριου χεριου με μακρυά δακτυλα και οριακά τετράγωνη παλάμη . Ετσι έχουμε ένα χέρι 70% κωνικό, 30% τετράγωνο και 100% μακρυ . Διαφορες τέτοιες αναλογίες μεταξύ των τύπων ,βρήσκονται σε κάθε χέρι . Πoιες είναι οι δικές σου συμφωνα με όλα όσα εχουμε μάθει μεχρι στιγμής ,Κουκλοτάτη ?
;))))

Τρελός του Χωριού είπε...

Cassiel μου
Τι να τον κάνεις τον καθρέφτη ? Εχεις τους γείτονες
;))))
Κανε λίγο κουράγιο , να πάρω μια ανάσσα από τις εκρεμμότητες της .... Υλης μου και θα γράψω και για τους δυο τελευταίους τύπους χεριου

jacki είπε...

Να σε ενημερώσω.. Το χέρι μου είναι λίγο τετράγωνο με μεγάλη παλάμη και μακρυά δάχτυλα.. Είναι και ένα ξάι (που λέμε κι εμείς οι πόντιοι) κωνικό.. Απλά από αυτά που διάβασα για το χέρι αυτό αποφάσισα να το κατατάξω εκεί.. Και παρότι έχω ασχοληθεί με τη μουσική οι αρθρώσεις μου δεν είναι τόσο εύκαμπτες.. καθώς έχω ασχοληθεί και με δουλειές όπως τσάπισμα, αρμολόγημα, κλπ :)
Θα σου το δείξω κάποτε..

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

εχεις απολυτο δικιο τρελλε μου αυτες οι συζητησεις δεν ειναι για την οθονη του υπολογιστη...
ομως δεν μπορω να σου κρυψω ποσο πολυ απολαυσα τα λογια σου μιας και ειδα μεσα τους πολλα δικα μου στοιχεια...
ευχομαι καποτε να τα φερει ετσι η ροη που να εχουμε τη δυνατοτητα οι ενεργειες μας να συναντηθουν και να μιλησουν απο κοντα!

και δεν σου κρυβω την χαρα μου που μιλησα μια φορα τοσο αοριστα βεβαια για κατι τετοιο και καποιος καταλαβε τι εννοω χωρις να με κοιταξει σαν τρελλη...βεβαια κι εσυ τρελλος εισαι οποτε γι αυτο τα βρηκαμε!

πολλα νεραιδενια φιλακια!
και σε ευχαριστω πραγματικα πολυ για τις ενδιαμεσες κρυμμενες ομορφιες που μου ειπες!

Τρελός του Χωριού είπε...

Jacki μου
Αυτό το ενα ξάι ;) κωνικότητας σου έδωσε την ανάγκη να ονειρέυεσαι και την ικανότητα να βγάζουν μουσική και μουσικότητα τα δάκτυλα και τα μάτια σου . Η τετράγωνη πλευρά του είναι που εχει την δύναμη να ανθίζεις το Χώμα και να δίνεις σκοπό στα υλικά που αγκίζεις συχρονίζοντάς τα.
Θα σου δείξω καποτε , την μαγεία που κρατάει η πριγκίπισσα στα χέρια της. Και εγώ γι αύτό ενα από αυτά που αγάπησα είναι η γλυπτική. Έπερνα ... γή και νερό ,και εφτιαχνα μορφές , συναισθήματα , Λόγο. Αυτή ειναι η δύναμη της τετράγωνης φύσης ενός χεριού. Ελπίζω ό οδοντίατρος που θα πάω σε λίγο , να μήν έχει τετράγωνο χέρι.
;))))
πολλα φιλιά

Τρελός του Χωριού είπε...

Ναϊάδα μου
Δεν θα μπορούσα ποτέ , να κοιτάξω σαν τρελό , εναν ανθρωπο που ψυχανεμίζομαι πως έχουμε τόσσα πολλά να πούμε . Θα σου πώ και κάτι άλλο νεράϊδα μου . Πιστεύω ότι η ανώτερη φυση κάθε ανθρώπου είναι κομμάτι ενώς θα μπορούσαμε να τον πούμε Οίκο ή Ολόκληρο . Η εξέλλιξη αυτού του Οικου γίνεται όταν όλα τα κομάτια του φτάσουν στο σημείο να εξελλειχθουν . Κάποιοι από αυτόν τον οικο , αφυπνήζουν την γνώση τουτης της εξέλληξης μέσα τους νωρίτερα από κάποιους αλλους. Τότε αεχίζει να βοηθάει ο ενας τον άλλον να αφυπνηστεί η γνώση σε όλα τα κομμάτια του οίκου . Αυτό μεταφράζεται πρακτικά όταν από εναν ... αγνωστο, κάποιος πέρνει μια πνευματική βοήθεια που τον βγάζει από φοβερά δηλίματα . Οταν κοιτάς στα μάτια κάποιου ανθρώπου και βλέπεις την ανώτερη η όχι φύση που τον φοράει , αμέσως μπορείς να καταλάβεις αν ανοικετε στον ίδιο οίκο. Το ίδιο μπορείς να ψυχανεμισθείς και από τις δονήσεις του Λόγου του. Πάλι με παρασήρει η αναγκη μου να σου μιλήσω . Φευγω τώρα .Πάω στον ....Επαγγελματικό οίκο του οδοντιάτρου μου ;))) . Αργησα . Πολλα φιλιά Νεράϊδα μου