Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Το φιλοσοφικό χέρι

   Είναι ένας τύπος χεριού που αναγνωρίζεται εύκολα Μακρύ, κοκαλιάρικο ,με οστεώδη δάκτυλα , έντονες αρθρώσεις και μακρυά νύχια. Γενικά τούτος ο τύπος χεριού ,του αρέσει πολύ περισσότερο να γυρίζει τα φύλλα ενός βιβλίου παρά να μετρά έναν πάκο χαρτονομίσματα. Σφουγγάρια γνώσης λόγο φύσης , από αρκετά νωρίς έχουν την δύναμη να γίνουν εξαίρετοι δάσκαλοι ή σύμβουλοι σε ότι αφορά τα πνευματικά μονοπάτια . Μην περιμένετε όμως δίπλα τους ή απευθείας από τους ίδιους ,καμία οικονομική ευμάρεια . Όλη τους την ζωή το χέρι τους θα είναι ή απλωμένο για δανεικά ή άδειο. 
   Ας αναλύσουμε έναν ε΄να τα σημεία , που μπορούν να σας βοηθήσουν γενικά στο διάβασμα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Όσο πιο μακρύ είναι το χέρι , τόσο πιο μακρυά από τις χειρωνακτικές εργασίες και κοντά στις πνευματικές ,είναι τούτος ο άνθρωπος Όσο πιο στενό είναι , τόσο λιγότερο είναι το πρακτικό του πνεύμα και η ικανότητά του να θέτει όρια και να δίνει λύσεις. Όσο πιό έντονες είναι οι αρθρώσεις των δακτύλων του , τόσο πιό έντονη είναι η ανάγκη του για ανάλυση και μανία στην λεπτομέρεια . Όσο πιό μακρυά είναι τα νύχια , τόσο πιό πολύ αυτός βασίζεται στην σκέψη παρά στο ένστικτο Όσο πιό μακρυά είναι τα δάκτυλα , τόσο πιό καλλιτεχνική είναι μια φύση ,ενώ όσο πιό μυτερά είναι ,τόσο πιο πολύ αυτή η φύση είναι εγωκεντρική . Με κοντά δάκτυλα αυτός ο τύπος γίνεται άρπαγας , ενω με μακρυά γίνεται ... ψώνιο. 
   Στο φιλοσοφικό χέρι , ότι είπαμε για τις πνευματικές όψεις ,είναι σχεδόν όλο μαζεμένο εδώ. Αποφεύγοντας την σκληρή ή δύσκολη πλευρά της ζωής , σαν να μήν υπάρχει , προτιμά να μην δώσει τέλος σε κάτι ,από το να πιεστεί ή ακόμα χειρότερα γι αυτό , να περάσει μεσα από το βούρκο της ύλης τα ιδεώδη του. Είναι μυστικοπαθείς ,και τους αρέσει να αφήνουν αιχμές και μυστήριο στα λόγια και τις πράξεις τους . Ζουν στα σύννεφα τις περισσότερες φορές . . Δεν έχουν άλλη επιλογή για να δικαιολογήσουν τον τρόπο σκέψης τους ,από το να είναι εγωιστές Έχουν μια τάση προς τον θρησκευτικό ή ιδεολογικό φανατισμό. Έχουν κάψει και αν έχουν κάψει ανθρώπους στην πυρά. 

10 σχόλια:

jacki είπε...

Κάποια στοιχεία του χαρακτήρα νοιώθω πως τα έχω μα τα χέρια μου δεν έχουν τέτοια όψη..
Καλή χρονιά..

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τελείωσα τη μελέτη (τα διάβασα όλα μαζεμένα):).
Τα εξηγείς όλα πολύ ήρεμα και τακτοποιημένα.
Thanks :).
Θέλει μελέτη το θέμα και περισσότερο μελέτη των χεριών γύρω μας.
Τα βασικά πιστεύω ότι τα συγκράτησα, έχω βέβαια κάποιες απορίες.
Τα νύχια, πχ, αν στο σχήμα φαίνονται μακριά αλλά είναι κοντύτερα από άλλα μακριά νύχια, εξακολουθούν να θεωρούνται μακριά;

Ανώνυμος είπε...

Επιστροφή στην μελέτη.

Πάντα νόμιζα ότι είχα ένα φιλοσοφικό χέρι, τελικά χαίρομαι που τα χαρακτηριστικά του δεν με αντιπροσωπεύουν, μάλλον για προς το τετράγωνο με κόβω... μάλλον θα πρέπει να μελετήσω εκτενέστερα τις υποδιαιρέσεις του.

Πολύ καλή η γενική περιγραφή του χεριού.

Τρελός του Χωριού είπε...

Jacki μου
Είμαστε ακόμα στην αρχή της αρχής της χειρομαντείας. Πολύ σπάνια όλοι τουτοι οι τύποι χεριού υπάρχουν καθαροι εκει έξω . Τα περισσότερα χέρια είναι μίξη δύο ύ περισσότερων τύπων . Και ακόμα δεν έχουμε μπεί και στο πόσο επιρεάζουν οι ... γραμμές του χεριου ,που ενεί είναι ο πυρίνας της χειρομαντείας. Εχεις πάρα πολλα ακόμα να μάθεις αν εχεις την διάθεση.

Πολλα πολλα φιλιά Πριγκίπισσά μου

Τρελός του Χωριού είπε...

lilith μου
είναι μεγάλο κλειδί η παρατήρηση την χεριών γύρω μας.
Τα νυχια είναι ή οχι μακρυά ,ανάλογα με το χέρι που τα έχει. Ενας απλός τρόπος να το καταλάβεις είναι να δεις την φάλαγκα του δακτύλου που εχει το νύχι . Αν το τελειωμα του νυχιού είναι στην μέση ή ακόμα και πιό κοντά στην άλλη άκρη την φάλαγκας ,τότε το νύχι θεωρείται μακρύ . Όταν το νύχι είναι το 1/3 της φαλλαγκας ,τότε θεωρείται κοντό.
πολλα φιλιά

Τρελός του Χωριού είπε...

Οδοιπόρε
Ενας καλός τρόπος να δεις στην πράξη τα σχήματα ειναι η παρατήρηση αλλων χεριων . Πάρε τα χέρια αγαπημένων σου προσώπων καιψιλάγισέ τα .Νοιώσε την ηφή τους , το χρώμα τους ,και δές το σχήμα τους .

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

μμμ τρελλε μου δεν ηξερα οτι εχεις και τετοιες ικανοτητες...
δυσκολη η χειρομαντια νομιζω αν και πιστευω πως οσοι ξερουν να διαβαζουν χερια εχουν καποιο χαρισμα και καποια εσωτερικη οραση...

νεραιδενια φιλακια!!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Ναϊάδα μου
Πάντα διεισδητική η ματιά μιας νεραϊδας . Εχεις δίκιο ,πώς σε ότι έχει να κάνει με την χειρομαντεία όταν κάθεσαι δύπλα σε έναν άνθρωπο ,του πιάνεις το χέρι , πρέπει να γνωρίζεις να διαβάζεις και στο Βιβλίο των ματιών του αυτά που γράφει η Ψυχή . Πρέπει τουτο το βιβλίο να το σεβαστείς , να αγαπήσεις την ανώτερη της ανθρώπινης ,φύση του ,για να σου ανοιχθεί .Αυτό ποτέ δεν μπορείς να το κάνεις όταν η δική σου καρδιά ειναι κλειστή , γι αυτό και δεν πιστεύω στο να αμοίβεται υλικά τούτη η ιδιότητα , όσο κουραστική και αν είναι η καλλιέργειά της από ένα σημειο και μετά.
Νεράϊδα μου , ρωτάς αν έχω τέτοιες ικανότητες ? Τι σόϊ Δρηϊδης θα ημουν αν δεν μπορούσα να διαβάσω τις Βασικές Αλχημίες της Ανθρώπινης Φύσης και κυρίως των συναισθηματικών ροών της.
Πολυ μου αρεσε που πέρασες αφήνοντας το νεραϊδένιο αποτύπωμα σου . Να ερχεσαι

issallos είπε...

λοιπον...αρχιζω να μπαινω στο νοημα
....περι μεικτων χεριων..και να το ειπες ολα τα κανουν οι γραμμες...
περιμενω....
υπομονετικα....!!!!
Καλη 'βδομαδα τρελλε μου!!!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Issalle φιλε μου
Το να μπούμε από τώρα στις γραμμές είναι σαν κάποιος μαθητής στην ζωγραφική όταν μαθαίνει τους συνδιασμούς τών των χρωμάτων ,το επόμενο μαθημα να θέλει να ειναι η τεχνοτροπία της δημιουργίας ενος εξπρεσιονιστικού πίνακα ενώ καλά καλά δεν ξέρει πως να πιάνει το πινέλο.
Συγχωρέστε με που οι αναρτήσεις μου δεν ερχονται σε πιο συντομο χρονικό διάστημα ,όμως πιστέψτε με , το να ξαναδιαβαζω 2-3 βιβλία και να προσπαθώ να σας τα δώσω με κατανοητό και με χιούμορ τρόπο , δεν είναι τοσο ευκολη υπόθεση και θελει αρκετό χρονο
Γι αυτό λοιπόν ,κουράγιο ίσσαλλέ μου. Και εσυ να εχεις μια υπεροχη εβδομάδα